Quinta da Alorna

Tyyppi: Valkoviini
Maa: Portugali
Valmistaja: Quinta da Alorna Vinhos
Rypäle: Arinto (50 %), Fernão Pires (50 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 8.5 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Laban

11/2012

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hieno yksilöllinen kokemus

Janne

07/2011

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ei maistu salami 4/5

Karppa

02/2011

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tosi positiivinen kokemus iänikuisten Vinho verdejen joukossa - Portugalista sais olla valkosia Alkossa enmmänkin - on olleet yleensä iloisia yllätyksiä.

viuhti1980 (rek.)

11/2010

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
yksi parhaita

hirvi59

03/2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Ystävällinen. Ensikosketukseltaan pikkuhapokkaan lattea, suussa hetken viihdyttyään suorastaan tuttavallinen. Kurkkuun päästyään tuottaa lämpimähkön hedelmäisen elämyksen. Maku todella jää leijumaan kitalakeen, juuri sopivan pitkäksi aikaa. Puolikuivaksi valkkariksi varsin täyteläinen, ei kaipaa yhtään enempää sokeria. Varma valinta, hirvi59 suosittelee!

Aave (rek.)

09/2007

Vuosikerta: 2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Runsaassa mutta raikkaassa tuoksussa on rutkasti kypsää hedelmää, kukkeaa mausteisuutta ja limen kuorta. Täyteläisessä maussa suu täyttyy kypsistä välimeren hedelmistä; persikkaa, jopa viikunaa. Jälkimaussa jäännössokerin huolellisesti silottelemaa bitterisyyttä. Todella miellyttävä kokonaisuus, jota vähäiset - mutta riittävät - hapot kantavat.

Sopii monen keveämmän, mausteisemman tai kenties makeammankin ruuan kylkeen. Tällä kertaa Alorna sointui mukavasti mozzarella-salaatin kanssa yhteen - muttei missään nimessä vaadi ruokaa tehdäkseen itsensä tykö. Tämä on niitä viinejä, joita tulee ostettua aina silloin tällöin, kun ei jaksa vaivata päätään. Kertaakaan ei ole pettänyt. Kiitos siitä: 5/5.

jhm (rek.)

01/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Sekä tuoksun että maun puolesta hyvin täyteläinen ja hedelmäinen viini.Löytyy trooppista hedelmää,persikkaa ja ananasta.Pitkä jälkimaku.Hyvä happobalanssi.Maku menee kuitenkin puolikuivan ja pienen imeläisyyden puolelle,joten tämä käy mielestäni paremmin rupatteluun kuin ruokaan.

mape

01/2007

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Erinomainen tuoksu ja maku. Sai kaikki kuusi maistelijaa puolelleen. Ruokana katkarapuvoileipä. Hyvä hinta/laatusuhde

Håkan (rek.)

10/2006

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Olen tottunut siihen että Portugalin punaviineiltä saan paljon vastinetta rahoilleni joten nyt olin utelias onko näin myös valkoisella puolella. En pettynyt:

Puolikuiva Alorna on hiukkasen helmeilevä, heinänkeltainen blondi.
Tuoksu on vähän pidättyväinen, rypäleinen, kukkainen ja mausteinen.
Suu täyttyy pehmeästi kukkaisilla rypäleillä ja keltaisilla mausteilla mm sahramilla. Lopuksi esiin nousee hento pirteys ja yllättävän pitkä jälkimaku.
Pikkuhiljaa potkua tule lisää ja maku kehittyy suorasukaisemmaksi mutta oikeastan pidin siitä enemmän alussa jolloin se oli kuin Gewurztraminerin pikkusiskon ujo suudelma.

Emmin nelosen ja vitosen välillä mutta koska se on niin edullinen ja sai minut hyvälle tuulelle niin päädyn seuraavaan:

mouse (rek.)

09/2006

Vuosikerta: 2005

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Portugalista on tullut mielenkiintoisia punaviinejä joten olin varsin utelias myös tämän valkoviinin suhteen. Viini ei tuottanutkaan pettymystä vaan oli raikas yllätys. Aluksi olin ilmeisesti viilentänyt viiniä hieman liikaa, sillä parhaat aromit ja varsinkin melko voimakas mausteinen tuoksu tuli esiin vasta viinin hieman viipyiltyä jo lasissa.

Nautin kermaisen kanapadan kanssa, mutta lienee parhaimmillaan kala- tai äyriäisruokien kanssa.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin