Bellingham The Bernard Series Old Vine Chenin Blanc

Tyyppi: Valkoviini
Maa: Etelä-Afrikka
Valmistaja: Bellingham
Alue: Coastal Region
Rypäle: Chenin Blanc (100 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 15.99 e
Pakkaus: Kertapullo
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

Arnold

12/2012

Vuosikerta: 2011

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä uusi vuosikerta ei ollut aivan niin huippua kuin kaapissani pyörinyt v. 2008 viini (ks. edellistä arvosteluani), mutta kuitenkin kyseessä on erittäin hyvä valkoviini. Kuiva runsas miellyttävä hedelmäinen maku, väri reilusti kellanvihreä. Rypäleet on poimittu korkealla kasvaneista vanhoista viiniköynnöksistä mikä näkyy viinin laadussa.

Arnold

11/2012

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Tämä pullo on ilmeisesti ollut viinikaapissani jo pitempään koska kyseessä oli vuosikerta 2008, kun Viinistä Viinin 2013 kirjassa on arvioitu jo vuosikerta 2011. Omasta mielestäni tämä on loistava valkoviini. Kuiva vaan ei rutikuiva mistä en pidä. Runsas tasapainoinen ja hyvä hedelmäinen maku missä on trooppista hedelmää (guavaa). Värikin on reilusti kellanvihreä eikä lähes väritön (ja mauton) kuten liian monissa valkoviineissä.

lator (rek.)

10/2011

Vuosikerta: 2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Keltainen väri. Intensiivisessä tuoksussa päällimmäisenä persikkaa, toffeeta, anista ja voita. Niin ikään intensiivisessä maussa seuraa vielä omenaa ja kukkaisuutta. Keskivaiheilla alkoholi nostaa päätään, mutta vahva hedelmäisyys pitää sen juuri ja juuri aisoissa. Happoja on vähän ja viini on melko raskasta juoda sellaisenaan. Voisi toimia hyvin mausteisen ruoan kanssa.

88 pistettä.

lator (rek.)

02/2011

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
89 pistettä.

Arnold

12/2010

Vuosikerta: 2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Hyvä Chenin Blanc rypäleestä tehty valkoviini Etelä-Afrikasta. Maussa on trooppista hedelmää ja voiaromia. Minusta tämä oli oikein hyvää, mutta poikani olisi kaivannut enemmän hapokkuutta. Jos et pidä hapokkaista valkoviineistä tässä on laadukas joskin myös hinnakas vaihtoehto juhlapöytään.

jhm (rek.)

06/2010

Vuosikerta: 2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kuiva,rehevä ja runsas trooppinen hedelmäisyys,vaniljaa sekä kermaisia ja toffeemaisia vivahteita.Luulin aluksi että kyseessä on uuden maailman chardonnay! Oli kuitenkin erittäin tasapainoinen ja herkullinen viini joka vaatii ruokaa kumppanikseen.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin