Codorníu Seleccion Raventos Brut

Tyyppi: Kuohuviini
Maa: Espanja
Valmistaja: Codorníu
Rypäle: Chardonnay (30 %), Xarel.lo (30 %), Parellada (30 %), Macabeo (10 %)
Koko: 0.75 l
Hinta: 12.99 e
Pakkaus: Kertapullo
Maku: Erittäin kuiva
Arvosana: Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
(
Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti )
Rek. käyttäjien arvosana
  • Viinistä ei ole kirjattu taustatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä puuttuvia taustatietoja. Voit rekisteröidä oman tunnuksen täällä.
Lisää arvostelu

Uusi arvostelu

Arvostelija:

Vuosikerta:

Hinta/Laatu:

Arvostelu:

Arvostelut

maistelija11 (rek.)

04/2013

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kuplivaa vaalean kellertävää. Hedelmäinen, pommacmainen aromi. Kuiva.

Wombut (rek.)

04/2013

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Mukavan helmeilevä ja hedelmällinen, ei kuitenkaan maistunut seurueelle joka ei kuitenkaan ollut ihan parasta kohdeyleisöä. Hienosti kuplivaa ja lämpimän värinen. Ainut negatiivinen kommentti oli pieni hiivan haju. Koitan joskus uudestaan.

crestfall (rek.)

05/2012

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Jääkaappikylmän kuohupullon korkki on todella tiukassa, mutta lähtee lopulta helposti irti kunhan sen vaikeimman ensimmäisen millimetrin saa korkkia liikkumaan. Lasiin kaatuu runsaasti vaahtoavaa, hailakan kellervää ja aavistuksen vihreään taittuvaa kuohuviiniä.

Tuoksusta löytyy kevyttä limeä, viheromenaa, kevyesti hunajaan taipuvaa kukkeutta ja paahtoleivänmuruja. Näiden kuohuviineille tyypillisten tuoksujen alta voi myös erottaa joillekin Cavoille ominaisempia vivahteita kumista ja savuisesta maaperästä. Tuoksu on yllättävän runsas ja miellyttävän kehittynyt edulliseksi kuohuviiniksi.

Maku on yleispiirteeltään raikas, lähes rutikuiva ja melko hapokas. Pirteä, tuoreenkirpeä omenaisuus keventää hapokkuudellaan viinin suutuntumaa, joka on sopivan leveä, täyteläinen ja kehittyneen monisyinen. Omenaisuuden ohella kielellä maistuu kevyttä, paahteista hedelmää sekä aavistus mineraalia. Kuohu on hyvin pientä mutta eleganttia, pitkäkestoista, täyteläistä.

Raventós Brutin jälkimaku on paahteinen, hapokas ja kukkean vivahteikas. Erityisesti jälkimaussa alkoholi saapuu enemmän framille, lämmittäen kevyesti nielua ja tuoden kevyttä alkoholin makua kielelle.

Jälleen kerran joudun toteamaan tämän viinin olevan hintaluokkansa ehdotonta parhaimmistoa. Viinin hillitty kuohu ei tee siitä sirkkeliä suussa ja sen paahteinen hedelmä, kukkea aromikkuus, hapokkuus ja täyteläisyys ovat loistavasti tasapainossa – kuivuudestaan huolimatta viini on erinomaisen tasapainoinen, miellyttävän raikas ja kuitenkin helpostilähestyttävä, pehmeähkö ja vivahteikas laatukuohuviini. Lisäksi on tullut todettua viinin maistuvan erinomaisesti jopa rutikuivia kuohuviinejä karttavien keskuudessa. Alle 15 eurolla Reserva Raventós on ehdottomasti tasokkaimpia peruskuohuvia mitä A-kaupan hyllyltä löytyy.

Pähkinänkuoressa viini on loistavan tasapainoinen, runsas, täyteläinen, sopivan hedelmäinen ja tyylikäs perus-Cava. Vaikka viini on Brut, "erittäin kuiva", on se erittäin miellyttävä ja lähestyttävä myös vähemmän kuivaan makuun.

lator (rek.)

09/2011

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kun edellisestä arviosta on jo hieman toista vuotta aikaa on sopiva aika tsekata tilanne tästä hienosta vuosikerrattomasta Cavasta.

Väri on kalpean vihertävä ja kuplia piisaa mukavasti. Omenaisen kukkea tuoksu on valloittava ja sama kombinaatio toistuu myös maussa alkaen omenasta taittuen keskipitkään hienostuneen kukkeaan jälkimakuun. Keskivaiheilla alkoholi nostaa aavistuksen päätään, mutta ei onnistu pilaamaan kokemusta. Jo useamman vuoden tämän talouden Cava #1 nyt euron halvempaan hintaan.

88 pistettä.

Mimmi

08/2011

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Kuivaksi cavaksi oikein hyvää!

hka (rek.)

07/2011

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Viinistä viiniin sivustolla tälle cavalle annetaan vain kolme tähteä, mutta silti hinta-laatusuhteeksi ykkönen eli ”viini on edullinen ostos ja enemmän kuin hintansa arvoinen”. Ruokasuositukseksi suositellaan: ” Runsaat ja tukevammat, kylmät kalaruoat.” Täällä arvostelut ovat kaikki olleet aivan huippuluokkaa.

Tämän kuohuviinin ostin jo aikoja sitten ja se on sen jälkeen saanut odottaa jääkaapissa otollista nautintahetkeä. No, lomalla kun ollaan, niin voi ihan näin keskelläkin viikkoa hieman herkutella ilman erityisempää syytä. Kun paikallisesta marketista löytyi herkullisen näköistä savustettua lohta, niin oli aika ottaa pullo esille ja katsoa onko se kehutun arvoista. Kylmä lohi ja varhaisperunat yhdessä tsatsiki-salaatin kanssa toimi erinomaisesti cavan kumppanina. Eihän tämä nyt mitään samppanjaa ole, mutta hintaansa nähden ihan mainio juoma.

En minäkään ole nyt poikkeamassa tuosta aikaisemmasta arvostelulinjasta, vaan annan täydet viisi pistettä.

lator (rek.)

08/2010

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
89 pistettä.

aslak2 (rek.)

12/2009

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Edellisiltä niin hyin sanottu, että yhdyn teihin.
Loistava kuohari.

JMA (rek.)

05/2008

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Väri kellertävä.
Kuiva, pirtsakka, runsaat kuplat ja hieman tosiaan paahteisuutta.
Toimii mallikkaasti läpi koko ruokailun kursailematta minkään lajin kanssa. Sopii toki ihan sellaisenaan terassille.

Upea esitys ja ansaitsee täydet pinnat.

jhm (rek.)

05/2007

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Erittäin kuiva,ryhdikäs ja täyteläinen cava jossa hedelmät,paahtuneisuus ja happoisuus ovat hienossa tasapainossa.

Tähän juomaan liittyy myös tunneperäisiä matkamuistoja.
Noin vuosi sitten Barcelonan lomalla tuli vierailtua pienessä Sitgesin rantakaupungissa.Hienossa rantaravintolassa tilattiin tuoretta merianturaa (Sole Menuire).Lyömätön yhdistelmä oli hieno aurinkoinen sää,hienot rantamaisemat,tuore ja herkullinen kala ja tietenkin lasi kylmää cavaa.

Fredrik

08/2006

Tähti Tähti Tähti Tähti Tähti
Pehmeä, tasapainoinen, hennon kellertävä, hieman paahteinen, hapokas Raventós, josta löytyy myös veriappelsiinia. Tätä korkataan joka lauantai tasan kello 18.00 muistaen haikeasti hotellia Barcelonassa jossa tarjottiin ilmaiseksi Codorníuta ympäri vuorokauden vastaanotossa ja tietysti myös aamiaishuoneessa. Erinomainen laadukas Cava, joka päihittää monet samppanjat.

Kiinnostuksen ja keskiarvon kehitys

 
 

Viinin pikavalitsin